Αντικατάσταση συστήματος ψύξης (ανεμιστήρας επεξεργαστή) iMac-Macbook

  • Κόστος Επισκευής: από 50€
  • Χρόνος Επισκευής: 1-2 ημέρες
  • Εγγύηση: 3 μήνες
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές όπως και τα iMac-Macbook, λόγω της μεγάλης ολοκλήρωσης που έχουν στα κυκλώματά τους, και λόγω της σμίκρυνσης του όγκου τους, είναι πιο ευαίσθητοι στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα εξαρτήματα τους κατά την λειτουργία τους. Ένα από τα συστήματα των iMac-Macbook που φροντίζει για την σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό τους, είναι και το σύστημα ψύξης. Αυτό συνήθως αποτελείται από μια μεγάλη ψύκτρα με ένα ή δύο ανεμιστηράκια που ψύχουν τα βασικά ολκληρωμένα του iMac-Macbook που δεν είναι άλλα από τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Πως καταλαβαίνω αν το σύστημα ψύξης έχει πρόβλημα;

  • Δεν ακούγεται ο ανεμιστήρας καθόλου ή υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην αποβάλλεται ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό του iMac-Macbook.
  • O ανεμιστήρας ακούγεται υπερβολικά γιατι προσπαθεί να αποβάλλει μάταια την υψηλή θερμοκρασία αλλά δεν μπορεί γιατί λόγω μηχανικής βλάβης.
  • Το iMac-Macbook έχει μειωμένη απόδοση ή σβήνει ξαφνικά από την υπερθέρμανση
  • Κατά την χρήση του iMac-Macbook ξαφνικά κολλάει, χωρίς λόγο.
  • Ολόκληρο το iMac-Macbook, εξωτερικά στο σασί, είναι πολύ πιο ζεστό από ότι είναι συνήθως

Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω την υπερθέρμανση του iMac-Macbook;

Εφόσον διαπιστώσετε ότι ισχύουν τα παραπάνω, φέρτε μας άμεσα το iMac-Macbook σας, να το ελέγξει τεχνικός της ISNET , ο οποίος θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεται αλλαγή του συστήματος ψύξης ή οχι. Παράλληλα πρώτα θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη διέλευση αέρα μέσα από το iMac-Macbook, με σωστό καθάρισμα ψυκτρών, αεραγωγών και οπωσδήποτε αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας των ψυκτρών, η οποία μετά από καιρό ξεραίνεται και χάνει τις ιδιότητές της. Επειδή το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των iMac-Macbook είναι συχνό φαινόμενο, δεν πρέπει να το αμελείτε διότι τα εξαρτήματα που χρειάζονται ψύξη επάνω στη μητρική πλακέτα, έχουν συγκεκριμένες αντοχές στις θερμοκρασίες. Εφόσον αυτά λειτουργούν εκτός ορίων κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν βλάβη και τότε θα χρειαστείτε επισκευή μητρικής πλακέτας με μεγάλο επιπλέον κόστος επισκευής.

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας