Αφαίρεση ιών υπολογιστή

  • Κόστος Επισκευής: από 30€
  • Χρόνος Επισκευής: 1-2 ημέρες
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Ένας ιός ή «κακόβουλο» λογισμικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα υποκλοπής μπορεί να εισβάλλει στο σύστημα, χωρίς την άδεια μας, είτε από το διαδίκτυο είτε μέσα από το δίκτυο υπολογιστών μας είτε ακόμα και από κάποιο usb stick. Υπάρχουν διαφόρων ειδών ιοί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη ζημιά που είναι σχεδιασμένοι να προκαλούν.

Ποια είναι τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις των ιών σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή;

· Κάποια από τα προγράμματα του είναι κατεστραμμένα ή υπολειτουργούν, λόγω απορρύθμισης βασικών αρχείων του λειτουργικού συστήματος.
· Έχουν διαγραφεί ή τροποποιηθεί αρχεία και εφαρμογές (έγγραφα, εικόνες κλπ).
· Έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικά δεδομένα όπως κωδικοί πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών κ.α.
· Έχει γίνει ολική διαγραφή (format) στον σκληρό δίσκο, που έχει ως συνέπεια την ολική κατάρρευση του συστήματος και άρα το λειτουργικό να μην ξεκινάει.
· Ο σκληρός δίσκος εμφανίζεται ως γεμάτος, χωρίς να τον έχουμε γεμίσει με δικά μας αρχεία.
· Ο υπολογιστής με ιούς έχει μειωμένη απόδοση (πολύ αργή λειτουργία) και όσο περνάει ο χρόνος επιδεινώνεται η κατάσταση.
· Κατά την διάρκεια λειτουργίας του, υπάρχουν ξαφνικά κολλήματα ή και επανεκκινήσεις (restart), χωρίς προφανή λόγο.
· Εμφάνιση μπλε οθόνης (blue screen) όταν ξεκινάει ο υπολογιστής.
· Αλλαγή της αρχικής σελίδας μας στο διαδίκτυο.
· Έχει εγκατασταθεί ψεύτικο πρόγραμμα προστασίας ιών που ειδοποιεί ότι ο υπολογιστής κινδυνεύει.

Πως αντιμετωπίζω ή αποφεύγω την μόλυνση του ηλεκτρονικού υπολογιστή από ιό;

Η προσπάθεια αφαίρεσης των ιών ή Trojan ή spyware αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο, δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα. Η έμπειρη ομάδα τεχνικών της ISNET έχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία να φέρει εις πέρας τις δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τον καθαρισμό του υπολογιστή σας από τους ιούς. Πιο συγκεκριμένα κάνουμε τα εξής:

· Πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή δημιουργούμε ένα αντίγραφο ασφαλείας προκειμένου να διασωθούν τα δεδομένα σας.
· Γίνεται ανίχνευση του είδους της πιθανής μόλυνσης μέσω χρήσης ειδικών εφαρμογών που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ιούς παντός τύπου.
· Πραγματοποιείται επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν από τον ιό, τόσο σε αρχεία, όσο και σε εφαρμογές κι εφόσον είναι εφικτό, τις επανεγκαθιστούμε.
· Ρυθμίζουμε τη λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης έτσι ώστε κάθε πρόγραμμα προστασίας από ιούς να ενημερώνεται αυτόματα.
· Εγκαθιστούμε ένα αξιόπιστο αντι-ιικό σύστημα (anti-virus και anti-spyware) για μελλοντική προστασία από τυχόν απόπειρες εισβολής.
· Εφόσον έχει γίνει εκτεταμένη ζημιά στο λειτουργικό σύστημα, οι τεχνικοί μας θα σας προτείνουν επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών σας, αφού πρώτα προηγηθεί δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Back up) των αρχείων του υπολογιστή σας.

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας