Εγκατάσταση Windows σε iMac-Macbook

  • Κόστος Επισκευής: από 50€
  • Χρόνος Επισκευής: 1-2 ημέρες
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Τα iMac-macbook έχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα το Mac OS X. Το λειτουργικό σύστημα Mac OS X έχει το πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα Microsoft Windows ότι διαχειρίζεται πολύ καλύτερα τους πόρους του συστήματος που το φιλοξενεί, με αποτέλεσμα την έλλειψη κολλημάτων και δυσλειτουργιών του λειτουργικού και των εφαρμογών. Το πρόβλημα όμως που εμφανίζεται σε πολλούς χρήστες και συνήθως επαγγελματίες, είναι η ασυμβατότητα που έχει το λειτουργικό σύστημα Mac OS X με κάποιες εφαρμογές που είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για λειτουργία σε Windows περιβάλλον. Τότε η μόνη λύση για να τρέξουν αυτές οι εφαρμογές στο iMac-Macbook μας, είναι να φορτώσουμε και Windows στο ίδιο το μηχάνημα παράλληλα με το λειτουργικό του Mac OS X.

Υπάρχουν δυο τρόποι να εγκαταστήσουμε Microsoft Windows στο iMac-Macbook μας. Ο ένας είναι με καθαρή εγκατάσταση από την αρχή σε ένα τμήμα του σκληρού δίσκου του iMac-Macbook μας, και ο άλλος είναι με Virtualization. Το virtualization γινεται χρησιμοποιώντας το Mac OS X ως host για το λογισμικό Virtualization το οποίο θα αναλάβει να τρέχει τα Microsoft Windows σε ένα εικονικό περιβάλλον ταυτόχρονα με το Mac OS X

Πότε να κάνω ξεχωριστή εγκατάσταση Windows (dual boot) ;

  • Αν το iMac-macbook μας είναι παλιό μοντέλο και δεν έχει πολλή μνήμη
  • Όταν ανοίγουμε πολλές και βαριές εφαρμογές στα Windows
  • Όταν δεν μας ενδιαφέρει να δουλεύουμε ταυτόχρονα και στα δύο λειτουργικά

Πότε να χρησιμοποιήσω Virtualization για να εγκαταστήσω τα Windows;

  • Αν το iMac-macbook μας είναι καινούργιο μοντέλο με αρκετή μνήμη >4GB και έχει γρήγορο δίσκο SSD
  • Όταν δεν ανοίγουμε πολλές και βαριές εφαρμογές στα Windows
  • Όταν μας ενδιαφέρει να δουλεύουμε ταυτόχρονα και στα δύο λειτουργικά και να αντιγράφουμε και να χρησιμοποιούμε κοινά αρχεία

Τι χρειάζεται για να γίνει εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος Windows σε iMac-macbook

  • Υπάρχει ειδική διαδικασία που χωρίζει το σκληρό δίσκο του iMac-macbook και φτιάχνει ένα ειδικό partition για να εγκατασταθούν τα Windows με την βοήθεια του Bootcamp Assistant.
  • Πρώτα κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας (backup) των δεδομένων του χρήστη για να μην χαθούν με το διαμερισμό του σκληρού δίσκου.
  • Αναλόγως τις δυνατότητες του iMac-macbook που έχετε επιλεγουμε την κατάλληλη έκδοση Windows και την εγκαθιστούμε στον σκληρό δίσκο του iMac-macbook σας.
  • Έπειτα εγκαθιστούμε κάποιες βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες και που εκτελούν βασικές λειτουργίες, όπως πχ προγράμματα συμπίεσης αρχείων, Pdf readers, music players, καθώς και κάποια σουίτα Office (Microsoft Office αν το έχετε αγορασμένο ή OpenOffice που είναι δωρεάν)
  • Τέλος εκτελούμε τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows για να κατεβάσουν τις τελευταίες εκδόσεις των αρχείων του λειτουργικού για να είναι ενημερωμένα όσον αφορά την ασφάλεια και σωστή λειτουργία τους

Στην περίπτωση Virtualization θα πρέπει να επιλέξουμε την πλατφόρμα που μας καλύπτει τις ανάγκες μας ( Virtualbox που είναι δωρεάν, VMWare ή Parallels Desktop που είναι με πληρωμή) και έπειτα να ακολουθήσουμε τα παραπάνω βήματα εκτός από αυτό του διαμερισμού του σκληρού δίσκου το οποίο δεν χρειάζεται.

Η εγκατάσταση Windows στο iMac-macbook είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις όπως έχουν οι τεχνικοί της ISNET, για να μπορεί να λειτουργεί το iMac-macbook σας απρόσκοπτα με 2 λειτουργικά συστήματα

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας