Εγκατάσταση Mac OS X σε iMac-Macbook

  • Κόστος Επισκευής: από 40€
  • Χρόνος Επισκευής: 1-2 ημέρες
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Τα iMac-macbook έχουν ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστών ή laptop. Αυτό είναι το λειτουργικό τους σύστημα το Mac OS X. Το λειτουργικό σύστημα Mac OS X έχει το πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα Microsoft Windows ότι διαχειρίζεται πολύ καλύτερα τους πόρους του συστήματος που το φιλοξενεί, με αποτέλεσμα την έλλειψη κολλημάτων και δυσλειτουργιών του λειτουργικού και των εφαρμογών. Επειδή βασίζεται σε πυρήνα Linux (FreeBSD) έχει μεγαλύτερη ασφάλεια από ιούς και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και συνάμα συνοδεύεται από ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον χρήστη που κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να μάθει να χρησιμοποιεί.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι και το Mac OS X δεν χρειάζεται τις απαραίτητες αναβαθμίσεις του, όπως γίνεται με όλα τα λειτουργικά συστήματα. Η Apple φροντίζει να βγάζει συχνά αναβαθμίσεις και ενημερώσεις για το λογισμικό Mac OS X προκειμένου το λειτουργικό της να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας.

Υπάρχουν δυο τρόποι να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα Mac OS X. Ο ένας είναι με αναβάθμιση επάνω στην παλιά έκδοση Mac OS X και ο άλλος είναι με καθαρή εγκατάσταση από την αρχή σε άδειο σκληρό δίσκο.

Γιατι το iMac-macbook μου χρειάζεται εγκατάσταση ή αναβάθμιση Mac OS X ;

• Όσο εργαζόμαστε με το iMac-macbook μας, εμφανίζονται καθυστερήσεις στις εφαρμογές ή κάποιες μπορεί να κολλάνε τελείως

• Όταν ξεκινάει να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα Mac OS X στο iMac-macbook μας και τελικά δεν καταφέρνει να ανοίξει στην επιφάνεια εργασίας.

• Κατά την εκκίνηση ή την φόρτωση του Mac OS Χ αργεί πολύ και κολλάει

• Όταν ανοίγουν παράθυρα από άσχετες εφαρμογές που μετά κολλάνε

• Όταν το iMac-macbook έχει γίνει αρκετά αργό με αποτέλεσμα την δυσκολία στη χρήση του

Τι χρειάζεται για να γίνει εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος Mac OS X

• Για να λειτουργεί το iMac-macbook σαν καινούργιο θα πρέπει να σβήσουμε όλα τα δεδομένα από το σκληρό του δίσκο (format) και να τα εγκαταστήσουμε όλα από την αρχή (Clean install) με καθαρή εγκατάσταση Mac OS X. Η αναβάθμιση δεν προτείνεται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να σβηστεί ο δίσκος για να μην χαθούν εφαρμογές.

• Πρώτα κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας (backup) των δεδομένων του χρήστη για να μην χαθούν με το σβήσιμο του σκληρού δίσκου.

• Αναλόγως τις δυνατότητες του iMac-macbook που έχετε επιλεγουμε την κατάλληλη έκδοση Mac OS X και την εγκαθιστούμε στον σκληρό δίσκο του iMac-macbook σας.

• Έπειτα εγκαθιστούμε κάποιες βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες και που εκτελούν βασικές λειτουργίες σε ένα iMac-macbook, όπως πχ προγράμματα συμπίεσης αρχείων, Pdf readers, music players, καθώς και κάποια σουίτα Office (Microsoft Office αν το έχετε αγορασμένο ή OpenOffice που είναι δωρεάν)

• Τέλος εκτελούμε τις αυτόματες ενημερώσεις των Mac OS X για να κατεβάσουν τις τελευταίες εκδόσεις των αρχείων του λειτουργικού για να είναι ενημερωμένα όσον αφορά την ασφάλεια και σωστή λειτουργία τους

Η εγκατάσταση Mac OS X στο iMac-macbook είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις όπως έχουν οι τεχνικοί της ISNET, για να μπορεί να λειτουργεί το iMac-macbook σας απρόσκοπτα

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας