Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Backup) σε Laptop

  • Κόστος Επισκευής: από 25€
  • Χρόνος Επισκευής: 1 ημέρα
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Οι φορητοί υπολογιστές laptops, έχουν το πλεονέκτημα της φορητότητας αλλά ταυτόχρονα είναι και επιρρεπή στις πτώσεις και στα ατυχήματα. Σε μια πτώση το πρώτο εξάρτημα του laptop που μπορεί να πάθει ζημιά είναι ο σκληρός του δίσκος. Μέσα στον σκληρό δίσκο αποθηκεύονται όλα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, πχ φωτογραφίες, video, έγγραφα κ.α. παράλληλα με τα αρχεία του λειτουργικού συστήματος. Το πρόβλημα ξεκινάει όμως όταν όλα μας τα σημαντικά δεδομένα είναι αποθηκευμένα μόνο σε ένα αποθηκευτικό μέσο, και αυτό πάθει ζημιά. Τα αρχεία ενός laptop μπορεί να χαθούν είτε από τεχνική βλάβη στο δίσκο, είτε από ιό, είτε και από τον ίδιο το χρήστη λόγω ανθρωπίνου λάθους.

Πως καταλαβαίνω πότε το laptop μου χρειάζεται δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Backup);

  • Η λειτουργία του υπολογιστή είναι πολύ αργή διότι ο σκληρός καθυστερεί.
  • Αργεί πολύ το laptop κατά την εκκίνηση ή την φόρτωση λογισμικού.
  • Σημάδια ότι υπάρχουν ιοί στον υπολογιστή
  • Όταν έχω πολύ σημαντικά αρχεία τα οποία δεν υπάρχουν αλλού, ούτε ξαναδημιουργούνται όπως πχ προσωπικές φωτογραφίες.

Πως πραγματοποιείται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Backup) ;

Υπάρχουν διάφορα είδη Backup. Υπάρχουν τα αντίγραφα ασφαλείας απλών αρχείων (data), τα αντίγραφα ασφαλείας λειτουργικού συστήματος (system), και τα αντίγραφα ασφαλείας εφαρμογών (application data).
Ανάλογα με το είδος των αρχείων που θέλουμε να κρατήσουμε αντίγραφα ασφαλείας, κάνουμε εγκατάσταση του κατάλληλου προγράμματος αντιγράφων ασφαλείας (Backup). Έπειτα ρυθμίζουμε το laptop σας έτσι ώστε να δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας (λόγου χάρη σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο), ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφού πραγματοποιηθεί η δημιουργία των αντιγράφων ασφαλείας, τα ελέγχουμε για να δούμε αν είναι όλα σωστά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαναφορά, σε περίπτωση βλάβης.
Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backup) πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε χρήστη μια και με αυτόν τον τρόπο να προστατεύονται τα δεδομένα του από εκούσιο ή ακούσιο σφάλμα. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να αντιγραφούν σε κάποια από τις ακόλουθες συσκευές αποθήκευσης: cd-rom, dvd-r, εξωτερικός σκληρός δίσκος ή μη, ανάλογα πάντοτε με τον όγκο των δεδομένων που θέλετε να φυλάξετε. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και σχετικά εύκολη διαδικασία και δεν πρέπει αμελείται από κανένα χρήστη laptop !

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας