Επισκευή βλάβης σε βρεγμένο Laptop

  • Κόστος Επισκευής: από 90€
  • Χρόνος Επισκευής: 2-10 ημέρες
  • Εγγύηση: 3 μήνες
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Η πιο συνηθέστερη και πιο σοβαρή βλάβη στα laptop είναι η πτώση υγρού πάνω στην επιφάνειά του. Λόγω της φορητότητάς τους και της ευκολίας στη χρήση όλοι μας τα χρησιμοποιούμε σε διάφορα μέρη του σπιτιού και συνήθως τα ακουμπάμε δίπλα στον καφέ ή το ρόφημά μας. Κάποιες φορές όμως αρκεί μια απροσεξία και το νερό ή ο καφές χύνεται πάνω στο πληκτρολόγιο και πάνω στο laptop…
Ψυχραιμία ! Με τις σωστές κινήσεις εφόσον συμβεί το αναπάντεχο μπορείτε να γλιτώσετε από την καταστροφή !

Τι κάνουμε αν βραχεί το laptop μας:

  • Σβήνουμε αμέσως laptop και το βγάζουμε από την πρίζα. Επιτόπου το γυρίζουμε ανάποδα και βγάζουμε την μπαταρία του. Τα υγρά μόνα τους δεν κάνουν άμεσα ζημιά, αλλά τα υγρά μαζί με ηλεκτρικό ρεύμα προκαλούν βραχυκυκλώματα.
  • Κατόπιν γυρίζουμε το laptop ανάποδα για να πέσουν τα συσσωρευμένα υγρά από την επιφάνεια του με σκοπό να μην εισχωρήσουν στο εσωτερικό του και ειδικά στη μητρική πλακέτα.
  • Σκουπίζουμε ότι υγρό έχει μείνει στο εξωτερικό του laptop
  • Αν έχουμε εξωτερικές συσκευές συνδεδεμένες στο laptop μας τις αφαιρούμε άμεσα.
  • Μας στέλνετε άμεσα το laptop σας για να το αναλάβουν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της ISNET και να προχωρήσουν στο σωστό και αναγκαίο εσωτερικό καθαρισμό του.
  • Όσο πιο γρήγορα παραλάβουμε το laptop σας τόσες πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να μην έχει υποστεί ζημιά στο εσωτερικό του και να έχουμε επιτυχή επισκευή του.

Πως επισκευάζεται ένα βρεγμένο laptop:

Μόλις παραλάβουμε το βρεγμένο laptop σας θα το ανοίξουμε άμεσα για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά που έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό του. Θα καθαριστούν όλα τα υπολείμματα των υγρών που τυχόν υπάρχουν, ειδικά πάνω στη μητρική πλακέτα. Έπειτα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο στη μητρική πλακέτα για τυχόν οξειδώσεις από τα υγρά και ότι υπολείμματα υπάρχουν θα ξεβγαλθούν και θα καθαριστούν με κατάλληλα υλικά ανάλογα με το είδος του υγρού που χύθηκε. Κάνουμε ηλεκτρονικό έλεγχο για τυχόν βραχυκυκλώματα σε κάποια βασικά τμήματα της μητρικής πλακέτας laptop πριν το συνδέσουμε σε τροφοδοσία. Αφού βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει καθόλου υγρασία στο εσωτερικό του laptop θα προχωρήσουμε στην τροφοδότηση της συσκευής με ρεύμα και στον περαιτέρω έλεγχό της για να επιβεβαιώσουμε ότι η επισκευή του βρεγμένου laptop σας είναι επιτυχής. Αν τώρα υπάρχουν βραχυκυκλώματα στη μητρική πλακέτα τότε οι έμπειροι τεχνικοί μας θα προβούν σε επισκευή μητρικής πλακέτας laptop και θα σας ενημερώσουν για την εξέλιξή της. Ανάλογα το υγρό που θα χυθεί επάνω στο laptop, αν το πληκτρολόγιο έχει βραχυκυκλώσει μπορεί να χρειαστείτε και αντικατάσταση του πληκτρολογίου με καινούργιο.

Δείτε τον τιμοκατάλογο

με όλες τις υπηρεσίες μας